RESEPI AYAM PANGGANG PERAP MADU

Bismillah...Hari saya nak share menu yang saya cuba pada 1st ramadhan semalam. Duk pikir2  tak da idea nak masak, then Tingggg!!!!...apa lagi google la...segala mak nenek resepi tersedia dalam tu...cuma rajin ngan malas ja..hehe. Kebetulan ada stok ayam cik usben beli...so cari untuk resepi ayam je la..tgh duk google tringat pulak ada pemanggang ajaib yang kirim kat kawan beli kat langkawi tak guna lagi...hahaha...apa lagi resepi ayam panggang la jawabnya.. So jangan kita buang masa duk potpet2...Jom sama-sama try test resepi nie....kompom best punye...sampai menjilat jari.......



Bahan-bahan

6 ketul peha ayam
3 ulas bawang putih (ditumbuk)
2 sudu cili kisar ( tumis sampai masak) 
2 sudu besar serbuk kari daging
5 sudu madu
sedikit garam
3 sudu besar sos tiram
1 sudu besar lada hitam (tumbuk-saya letak 2 sudu sbb suka pedas..ngeee)
1/2 sudu kicap manis

Cara-cara

1. Satukan bahan no 2 hingga 9.
2. Masukkan ayam dan gaul dengan bahan yang disatukan tadi.
3. Perap sekurang-kurangnya 4jam 
4. Then dah boleh panggang

p/s : bila buka pemanggang ajaib tu dah terliur...tapi sabar tggu masa berbuka. hmmm sedap la ayam nie...leh buat meniaga nie incik asben kata..muhahaha 
(Maaf ye kawan-kawan saya xambil picca..sbb xnak kawan2 terliur..hehe)

Selamat mencuba!!!


Nur Bahirah
Shaklee Independent Distributor [ ID No : 908782]
Hp : 012-5763744 | fb : Nur Bahirah Abdullah | email : nbh_gal84@yahoo.com







Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...