RESEPI AYAM GORENG TEPUNG HOMEMADE, KALAH KEPCI WEHH!!

Assalamualaikum mak2 tersayang...

Eh sebelum tu, saya nak wish to all teachers in da world.."Selamat Hari Guru, Cekgu" tanpa kalian siapalah saya tika ini...

Okeh, hari ini korang masak apa ye? Kebetulan last weeks balik rumah mil di johor, pastu berkesempatan lah jugak melawat mak usu suami saya. Macam biasalah jumpa mak usu yang hepy go lucky, macam2 diceritakan beliau....n yang pasti sikit sebanyak godek2 juga bab resepi...

KULIT LEMBUT DAN BERSIH HASIL DARI CUCIAN PERTAMA DIWAJAH

Jangan ingat zaman sekarang orang perempuan je yang pandai jaga kecantikan dan kebersihan kulit wajah, orang lelaki pun apa kurangnya.^_^....Alhamdulillah, semakin hari semakin ramai yang telah terbuka hati nak jaga kulit dengan produk semulajadi...kulit nak maintain cantik kan ofcourse kena apply dengan bahan2 yang tanpa bahan kimia..ye dakkk!! 

Ini bukan mereka saja yg kata...en suami saya sendiri pun stuju..
.
[..Situasi Di Petang Hari..]

"Jom kita cuci2 muka n buang Blackhead..kita guna Facial Cleanser Shaklee eh!!"

.

En Abam : Oraite..
.
Alkisah semua dah settle cuci n buang blackhead...
.
En Abam : Ermm rasa bersih la muka abg
.
I : Kan i dah cakap, tak mau percaya (ala2 muka kerek..haha)
.
[ Besoknya.........]
.
Nanti Order kat Abg 1 Tiub ye...
.
Yehaaaa..ini memang WIN...

Jom tengok testimoni apa kata mereka tentang Pencuci Muka NutriWhite Shaklee ini

Kulit Lembut, Pencuci Muka Terbaik, Semulajadi, Kulit Lembut Dan Bersih Hasil Dari Cucian Pertama Diwajah,

Kulit Lembut, Pencuci Muka Terbaik, Semulajadi, Kulit Lembut Dan Bersih Hasil Dari Cucian Pertama Diwajah,


Kulit Lembut, Pencuci Muka Terbaik, Semulajadi, Kulit Lembut Dan Bersih Hasil Dari Cucian Pertama Diwajah,

Kulit Lembut, Pencuci Muka Terbaik, Semulajadi, Kulit Lembut Dan Bersih Hasil Dari Cucian Pertama Diwajah,

Korang nak try jugak ek?
.
Sangat Dialu-alukan call Kak Teh
.
012-5763744

19 ANEKA RESEPI COLLAGEN POWDER YANG ENAK, RAHSIA KULIT MENGANCAM

Assalamualaikum akak2 cantik, ahkak2 comel...

Sempena promosi Mei 2015 yang super best ini saya nak berkongsi aneka resepi Collagen Powder Shaklee yang pasti sedap ditahap maksima dan yang paling istimewa si pengamal resepi ini pasti mengalami keterujaan yang berganda2.

BONGKAR! 16 RAHSIA BAHAN-BAHAN NUTRIWHITE BANTU KULIT LEBIH CERAH DAN MULUS

Assalamualaikum...

Apa khabar adik, kakak, ibu, nenek, pakcik, makcik yang sedang membaca entry zaravitacorner.blogspot.my....semoga kalian berada dalam keadaan sihat..Alhamdulillah, harini kak teh nak share rahsia bahan2 didalam produk nutriwhite shaklee..

Okeh sebelum itu, nasihat kak teh...tak kira anda guna produk apa sekalipun, yang paling penting semak terlebih dahulu apakah bahan-bahan yang terkandung didalam kosmetik dan produk penjagaan kulit muka yang anda guna. Ini kerana apabila sudah terlajak menggunakan produk yang salah, maka kulit asal tidak mungkin dapat dikembalikan lagi (selalu saya dapat rungutan dari kawan2 saya).

Mulakan langkah pertama untuk selamatkan kulit muka kita^_^

BAHAN KIMIA BEBAHAYA, KANDUNGAN BAHAN KOSMETIK, NUTRIWHITE, SET ASAS NUTRIWHITE,


TESTIMONI IBU MENYUSU MINUM SOYA, HASILNYA STOK SUSU BERGANDA-GANDA

Assalamualikum ibu2 semua...saya doakan anda sentiasa kaya dan berjaya dalam apa jua yang anda lakukan hari ini..dan juga buat ibu2 yang tengah melalui fasa2  mencabar menyusukan bayi kesayangan anda saya juga doakan dimurahkan rezeki susu untuk anak melimpah2 dan berganda2 dengan izin Nya ^_^

BETUL KE MASAK SENDIRI DIRUMAH, DAPAT 100% ZAT MAKANAN??

Ramai yang beranggapan memasak sendiri dirumah adalah lebih baik berbanding membeli kedai. Ya,,itu tepat sekali..bukan sahaja lebih baik, malahan kita menjaga tahap kebersihan, serta kualiti bahan yang dimasak terjamin berkhasiat tanpa MSG.

Tapi pernahkah kita terfikir, adakah kaedah memasak sendiri dirumah itu telah dijamin selamat tanpa memusnahkan enzim-enzim dan sesetengah vitamin didalam makanan dan sayuran??

Jom semak beberapa panduan yang harus diteliti ketika memasak supaya tubuh badan mendapat zat yg optimum dan bukannya hampas..

  • Masak semua sayur-sayuran berumbi bersama kulitnya sekali

  • Panggang ubi kentang hingga separuh masak, kerana ia dapat mengekalkan nutrien

  • Panggang daging tanpa air pada suhu 400dc hingga 500dc hingga masak. Ini menghalang glutamat daripada dibebaskan. Glutamat yang terasing daripada asid amino dalam proses mereneh daging boleh mengakibatkan reaksi alergik seperti mana perasa MSG dalam makanan yang diproses.

  • Masak sayur-sayuran dengan api yang perlahan didalam air yang sedikit dan biarkan ianya separuh masak

  • Bila membakar, memanggang atau menggoreng dalam kuali, lembu, kambing atau ayam, tentukan api atau minyaknya panas sekali pada minit yang pertama bagi mengekalkan khasiat dan nutrien. Api kemudian direndahkan supaya didalamnya masak sepenuhnya. Cara memasak daging yang begini ialah asas bagi kesihatan yang baik

  • Gunakan periuk seramik atau kaca kerana semua logam, termasuk jenis keluli tahan karat boleh menyebabkan logam terserap ke dalam makanan apabila ia tercalar.

  • Singkirkan periuk yang tercalar

  • Jika memanggang, merebus atau menggoreng daging lembu, bebiri dan ayam organik, biarkan bahagian tengahnya sedikit mentah untuk mengekalkan sebahagian enzim.

Sekiranya anda merasakan tubuh kekurangan nutrien, ambillah jalan penyelesaian terbaik dan cegah sebelum terlambat. Mahukan konsultasi secara percuma dari saya, Insya Allah cepat-cepat hubungi saya di 012-5763744

BILIS BERCILI SUPER MANTAP RASA MANIS, PEDAS DAN RANGGUP CONFIRM DISUKAI RAMAI

Assalamualaikum...

Pernah tak korang rasa Bilis Bercili yang super sedapss, ranggup, pedas, manis dan yang paling best tahan lama?? Korang dah jumpa?? Saya dah jumpa tau..dan saya sendiri sudah berkali-kali repeat makan. Sememangnya tak jemu.

Fenomena Bilis Bercili ini sangat memberi kesan sebagai pembuka selera terutamanya ketika bersahur dan berbuka. Pernah sampai suatu tahap saya sendiri pun dah tak tahu nak makan apa!..so Bilis Bercili lah penyelamat saya tika itu...hehe..Fulamakkk..hidang pula time nasi panas-panas dan ditambah pula dengan telur goreng.. terliurr pulak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...