TIPS DAN RESEPI JEMPUT-JEMPUT SEDAP, RANGUP DILUAR LEMBUT DIDALAM

Assalamualaikum semua

Hari ini Nur nak kongsi tips resepi buat jemput2 yang rangup diluar dan lembut didalam. Tak kisah jika korang nak buat jemput-jemput apa sekalipun. Yang penting kena dengan cara pasti menjadi dan sedap.

Alkisahnya, sebelum2 ini memang Nur buat jemput2 tak jadi, means tak sedap, tak lembut, tak ranggup macam orang lain buat. Untuk percubaan kali yang ke berapa ntah, and atlast Nur Apply tips sorang Kak Ahkak nie.

TIPS DAN RESEPI JEMPUT-JEMPUT SEDAP, RANGUP DILUAR LEMBUT DIDALAM
Gambar dari Goggle

Jemput2 Udang Kering

1 labu bawang besar (dipotong dadu)
Daun sup (dihiris halis)
2 sudu cili blend (adjust ikut kesukaan)
Tepung gandum
Udang kering
garam secukup rasa

Cara-cara

Campur semua bahan2..kecuali tepung...
Masukkan air dan kemudian masukkan tepung...

*Tips dari kak ina...Apabila dah tambah tepung, jangan tambah air lagi...jadi pandai2 la korang adjust air dan tepung ye..

Dah siap adunan boleh la digoreng dan nikmati dengan kopi panas..

Selamat mencuba!

Nur 012-5763744

2 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...