Assalamualaikum semua
Hari ini Nur nak kongsi tips resepi buat jemput2 yang rangup diluar dan lembut didalam. Tak kisah jika korang nak buat jemput-jemput apa sekalipun. Yang penting kena dengan cara pasti menjadi dan sedap.
Alkisahnya, sebelum2 ini memang Nur buat jemput2 tak jadi, means tak sedap, tak lembut, tak ranggup macam orang lain buat. Untuk percubaan kali yang ke berapa ntah, and atlast Nur Apply tips sorang Kak Ahkak nie.
Jemput2 Udang Kering
1 labu bawang besar (dipotong dadu)
Daun sup (dihiris halis)
2 sudu cili blend (adjust ikut kesukaan)
Tepung gandum
Udang kering
garam secukup rasa
Cara-cara
Campur semua bahan2..kecuali tepung...
Masukkan air dan kemudian masukkan tepung...
*Tips dari kak ina...Apabila dah tambah tepung, jangan tambah air lagi...jadi pandai2 la korang adjust air dan tepung ye..
Dah siap adunan boleh la digoreng dan nikmati dengan kopi panas..
Selamat mencuba!
Nur 012-5763744
Nur 012-5763744
Nampak sedapp.. terus melting nak makan... hahaha
BalasPadamhaha, bleh try..^_^
BalasPadam