VITAMIN GOUT BANTU SEMBUH DARI RADANG SENDI (ARTHRITIS)

Beberapa hari yang lalu saya ada terlihat seorang lelaki, masih muda, berumur awal 30an, fizikal masih sempurna, tetapi jalan terhencut-hencut. Saya tanya, kenapa dengan kaki?jatuh ka?Luka ka? Lelaki tu menjawab. "Gout". Terkejut saya, masih muda tetapi dah ada gout. So harinie saya nak share serba sedikit tentang penyakit GOUT


Contoh gambar, dimana pembentukan hablur-hablur kristal urik asid

Gout adalah sejenis penyakit arthritis atau radang sendi, dimana ia berpunca daripda kandungan asid urik yang berlebihan didalam darah. Gout berlaku apabila kandungan asid urik yang tinggi didalam badan mula membentuk mendapan atau hablur seperti kristal pada sendi-sendi tertentu. Perbandingan orang lelaki yang akan terkena masalah gout adalah 9 kali lebih banyak daripada seorang wanita.


Cuba anda bayangkan bertapa sakitnya orang yang mengalami masalah gout ini apabila hablur-hablur kristal tadi mula menyerang dan mula menyucuk dari dalam. Sebagai contoh seperti anda cuba memijak bucu-bucu tajam batu atau kaca, sakitnya tak dapat digambarkan.

Risiko Orang Akan mengalami Gout

1. Terlalu banyak makan makanan laut yang mempunyai kandungan purina yang tinggi seperti makanan laut bercangkerang, ginjal, hati, ikan bilis, daging merah, limpa dan sebagainya. Makanan laut boleh dimakan namun tidak boleh berlebihan. Kenapa?? Purina yang dirungkaikan didalam badan akan membentuk asid urik, jadi sekiranya lebih purina maka asid urik juga akan menjadi lebih.

2. Berat badan yang berlebihan dan kaki minum alkohol, dimana apabila keupayaan sistem badan untuk bekerja tidak produktif maka ia turut mempengaruhi keupayaan ginjal untuk menyingkirkan asid urik yang berlebihan dari badan.

Simptom-simptom sakit Gout

1. Bengkak ibu jari kaki, kemerahan, pedih pada waktu malam
2. Sakit tapak kaki, tumit, lutut.
3. Sakit tumpu pada satu-satu sendi, biasanya terjadi pada waktu malam biasanya selepas waktu makan

p/s: Nasihat saya, makan makanan laut berpada-pada, dan kawal pemakanan supaya tidak berlebih-lebihan agar penyakit yang tidak diundang dapat dielakkan.

Jadi saya sarankan vitamin-vitamin yang sesuai untuk menyingkirkan asid urik bagi masalah Gout. Antaranya :Alfalfa membantu menyingkirkan asid urik dari badan

Performance Drink - memastikan tubuh pesakit mempunyai kandungan bendalir yang cukup untuk menyingkirkan asid urik

Omega Guard- sangat penting bagi pesakit yang mengalami gout yang teruk
- elakkan inflamation pada sendi pesakit
- bagus sebagai langkah berjaga-jaga sebelum berlaku bengkak yang lebih teruk


Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit


Hubungi Saya untuk dapatkan harga yang menarik, tempahan dan pembelian produk Shaklee dan konsultasi percuma pada bila-bila masa.

Nur Bahirah | Hp : 012-5763744
Shaklee Independent Distributor [ ID No : 908782]
Fb : Nur Bahirah Abdullah | fanpage : Butik Vitamin Semulajadi
Email : nbh_gal84@yahoo.com/ nurbahirahabdullah@gmail.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...